Pozivamo vas na svečano otvorenje Centra za empirijska politološka istraživanja (CEPIS) Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, koje će se održati 29. rujna s početkom u 11 sati i prigodnim domjenkom od 13 sati.

Pri predstavljanju web stranice CEPIS-a, upoznat ćemo vas s mogućnošću i načinom korištenja otvorenih baza podataka, koje su nastale provedbom projekta “Politički prioriteti u Hrvatskoj od 1990. do 2016.”. Baze podataka rezultat su sveobuhvatne analize političkog odlučivanja u Hrvatskoj. Vođeni pitanjem kojim se društvenim problemima stvarno bave politički akteri, prikupili smo sve stranačke programe, zapisnike sjednica Sabora, točke dnevnog reda Vlade, sve akte Hrvatskog sabora, Predsjednika, Vlade i ministarstava u Narodnim novinama u posljednjih 25 godina.

Primjenjivost prikupljenih podataka pokazat ćemo predstavljanjem prvih rezultata detaljne analize svih dnevnih redova vlada, koji su do sada zbog klasifikacije tajnosti bili nedostupni javnosti. Analiza obuhvaća pregled učestalosti zatvaranja sjednica vlada, ograničavanja pristupa informacijama oznakama tajnosti, ali i prikaz tema koje su dominirale na zatvorenim i otvorenim dijelovima sjednica.

U moderiranoj raspravi stručnjaci će govoriti o rezultatima naše analize, promjenama propisa iz područja tajnosti te praksama upravljanja iza zatvorenih vrata.

Zbog organizacije domjenka, molimo vas da potvrdite svoje sudjelovanje do 27. rujna tako da popunite ovaj obrazac

Stojimo Vam na raspolaganju za sve informacije i radujemo se Vašem sudjelovanju,

Istraživački tim CEPIS-a

Program rasprave Analiza politika tajnosti hrvatskih vlada od 1990. do 2015.